Band

Juni 2012,

Ruud Wissink en Rick van Herpt willen, naar aanleiding van het overlijden van een goede kameraad, beginnen met een band. Ruud had al wat ervaring met zang en gitaar en ook Rick kon al uit de voeten met de drums.Via via wist Ruud nog wel iemand die de bass voor zijn rekening wou nemen, aldus werd Bart Schottink gevraagd en stemde toe. Rick wist nog wel een tweede gitarist en zodoende werd Wouter Brevink erbij gehaald.
De formatie was hierbij compleet. In de hobbykeet (lees; zoepkeet) van Ruud werd druk overlegd over het repetoire. Alles in’t plat was het motto, dus nummers van Normaal, Boh Foi Toch en Jovink werden ingestudeerd.¬†Wegens tijdgebrek moest Bart al snel afhaken, en werd er contact gezocht met Collin van den Dolder die Ruud en Rick al kenden van het uitgaan. Collin stemde toe om de bas in de handen te nemen.
De hobbykeet werd al snel te klein en dus bouwden Ruud en Rick met hulp van enkele kameraden een nieuwe oefenruimte. Tevens dienstdoende als ‘sociale bijeenkomst’-ruimte.

In deze tijd werd de bandnaam bedacht; Half um Half.
Rick van Herpt moest wegens tijdgebrek in deze periode verstek laten gaan. Hierbij stond er ook nog een eerste optreden gepland. Er werd wederom een beroep gedaan op Bart Schottink. Hij was eigenlijk drummer van oorsprong, en na een enkel telefoontje was de band weer voorzien van een drummer.
Het repeteren ging vlot en het eerste optreden diende zich aan in restaurant Fleur de Sel in Boekelo. Toafels an de kant en versterkers op de plaats. Het publiek was enthousiast en de band had de vuurdoop gehad. Inmiddels had Rick de taak van manager op zich genomen en zorgt voor allerlei zaken betreft Half um Half.

Ondertussen werden er ook nog teksten geschreven en kwam het idee om 2 nummers op te gaan nemen als single. In mei werd ‘Ie bunt d’r nig meer bi-j’ en ‘Ik dow’t ook’ opgenomen als eerbetoon aan de kameraad die voor de band ‘verantwoordelijk’ was.
Om de reden de band wat meer aan te sterken kwam het idee om een derde gitarist erbij te nemen. Wouter kende Rick Bekkers van een andere band, na wat repetities en enkele kratten bier was het in orde.
Optredens volgden ; Popfeesten Usselo, PJO bij de familie Aalpol, Maisfeest Boekelo. En meer optredens liggen in het verschiet.

Misschien ziet wi-j mekaar!!

gegroet,

Half um Half